Σχετικά

Σπύρος ΔόικαςΟνομάζομαι Σπύρος Δόικας και έτυχε να πάθω μια καθ’ όλα προβλέψιμη και αποτρέψιμη φλεβοθρόμβωση μετά από ένα ήσσονος σημασίας κάταγμα στην περόνη (οστό του ποδιού). Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία μου.

Δυστυχώς, κανένας γιατρός (μέχρι που ήταν πλέον πολύ αργά) δεν με ενημέρωσε για τους κινδύνους, παρόλο που μου παρασχέθηκαν πρώτες (και… δεύτερες) βοήθειες σε κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, παρόλο που επισκέφτηκα 5-6 διαφορετικούς ορθοπεδικούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας μέχρι να γίνει η σωστή διάγνωση.

Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου είναι αφενός η ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών υγείας, με την ελπίδα, αυτή η γνώση και η ευαισθητοποίηση να σώσει ζωές και να αποτρέψει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής που συχνά επιφέρει η φλεβοθρόμβωση και αφετέρου να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας. Για το δεύτερο σκέλος, δημιουργήθηκε και σχετικό φόρουμ.

Αν έστω και ένας άνθρωπος γλυτώσει, θα θεωρήσω άξιους τους κόπους μου. Γιατί, όπως ειπώθηκε και στην ταινία  Η Λίστα του Σίντλερ, «όποιος σώζει μια ζωή, σώζει τον κόσμο ολόκληρο».

Διαβάστε την ιστορία μου »